Vi trosser kaldt vann, gjørme og utfordrende terreng og stiller løpeklare til Råskinnet. Svært mange er allerede påmeldt det populære terrengløpet, og vi har snakket med arrangør Per Morten Hoff for å sikre oss de beste tipsene.

Råskinnet 2018 finner sted 12. mai på Sognsvann, og i House of Consulting er vi allerede godt i gang med treningen.

For oss er det viktig å ha et positivt fokus på bevegelse i hverdagen, og takket være denne løpefesten i spreke omgivelser har vi atter et konkret og motiverende mål for å kjøre fellestreninger etter arbeidstid. Dette gjør at trivselen og effektiviteten øker på jobb, samtidig som vi sitter igjen med mestringsglede og overskudd etter treningsøktene. Ikke rart at fellestrening på arbeidsplasser stadig blir mer populært!

Når gikk du egentlig sist ut av komfortsona og prøvde noe nytt? Den eldste personen som har fullført Råskinnet er 87 år – da kan du også klare det. Ta utfordringen og bli med!

Mange fordeler ved å trene sammen med kolleger

I tillegg til de fysiske og psykiske fordelene man får ved å trene, kan fellestreninger i jobbsammenheng gjøre at man blir enda bedre kjent privat, samtidig som man bygger en sterkere teamfølelse. Stadig flere bedrifter oppdager viktigheten rundt dette, og de positive effektene lar ikke vente på seg.

Ansatte som er fysisk aktive har:

  • Mer overskudd
  • Økt konsentrasjon
  • Bedre humør
  • Lavere sykefravær
  • Økt effektivitet

Kilde: https://www.aftenposten.no/brandStudio/Derfor-gjor-fysisk-aktivitet-deg-bedre-pa-jobben-47b.html

Så enkelt kan du dra i gang fellestrening på jobb:

  • Bruk lokalområdet til å for eksempel løpe, sykle eller spille fotball – du vil garantert finne mange skjulte skatter!
  • Gjør det enkelt. Du trenger ikke leie inn dyre PT-er eller bootcamp-ordninger – en joggetur er helt gratis!
  • Bruk intranettet til å invitere inn til fellestrening, slik at informasjonen er lett tilgjengelig for alle.
  • Legg opp treningen med flere nivåer slik at alle kan delta. Det viktigste er å trene sammen og ha det gøy!

BEDRE HELSE OG ØKT YTEEVNE

Mads Kaggestad er konsulent i Avantas Aktiv; en organisasjon der formålet er å redusere sykefravær, skape et godt arbeidsmiljø og motivere ansatte i bedrifter. Vi har tatt en prat med Mads om viktigheten rundt bevegelsesglede på arbeidsplasser, og under kan dere lese rådene han kom med.

Hvor viktig er det å oppfordre til fysisk aktivitet blant ansatte i en bedrift, og hvilke fordeler kan det føre til for bedriften?
– Det er ikke viktig, men det er lurt. Mosjon bidrar positivt til bedre helse og økt yteevne. Derfor bør målet til enhver arbeidsplass være å skape et arbeidsmiljø og en bedriftskultur som stimulerer folks motivasjon til å mosjonere mer regelmessig, samt sende et signal til omverden om at bedriften tar helheten på alvor. Det er nettopp hva dere gjør i Amesto.

Hvilke tips har du til ledere som ønsker å oppfordre til aktivitet blant de ansatte, men ikke helt vet hvordan de skal komme i gang?
– Jeg anbefaler de å synliggjøre mosjon som en del av helheten i forhold til å skape en kultur. Men det må være lav terskel. Det er folkehelseperspektivet som er det viktige, ikke om folk løper som gaseller eller løfter som bodybuildere.

– Det må skapes kollektive målsettinger og oppfølgingen bør settes i system slik at det skapes vaner i forhold til folks atferd og synliggjøringen av mosjon som kjerneverdi.

Skal du delta på Råskinnet?
– Takk for invitasjonen, men jeg skal ikke delta. Jeg har deltatt i en vanvittig mengde idrettskonkurranser og nå foretrekker jeg mosjon i roligere omgivelser. Heia Amesto!

FOKUS PÅ Å HA DET GØY – OG IKKE PÅ Å LØPE FORT

Per Morten Hoff, tidligere leder for IKT-Norge, er sjef for Råskinnet. Vi har stilt han noen spørsmål om det populære terrengløpet, og svarene kan du lese under.

Hva kan man forvente når man deltar på Råskinnet for aller første gang?
– Råskinnet er 8 kilometer langt, så vi snakker ikke om et så langt løp, men det er veldig annerledes enn andre løp. I Råskinnet møter man tøft terreng, bratte bakker, tunge myrer, vann og gjørme.

– Det er ikke svømming, men man risikerer å bli ganske våt. Man kan forvente at du får hjelp av de som løper ved siden av deg om du skulle trenge en hånd opp av myra. Og du kan forvente både at noen griner på nesa, mens andre smiler. Råskinnet skal være gøy og det er mindre fokus på tid enn i andre løp. Her er alle som fullfører et ekte Råskinn.

Må man være i kjempegod form for å delta?
– Nei, her vinner alle over seg selv. Den eldste som har fullført Råskinnet var 87 år gammel. Og i løypa ser du alt fra racere til de som er relativt utrente.

Råskinnet 2018 nærmer seg – hva er ditt beste tips i forkant av løpet til alle som har meldt seg på?
– Ta noen løpeturer i skogen om mulig for å forberede beina på ujevnt underlag. Har man joggesko med en såle som har godt grep er det en stor fordel.

Hva tenker du om at House of Consulting deltar, og dessuten begynner å få rykte på seg for å være Norges sprekeste konsulentformidlere?
– House of Consulting er jo en samling av noen konsulentråskinn. At man kan gjøre aktiviteter sammen er viktig og det bygger kultur. Jeg kan garantere at Råskinnet blir et samtaletema i tiden etter løpet. Gi gass og kos dere.

– Et tips til slutt: Løp gjerne i tights, for da holder du varmen bedre. Men løp for all del ikke i tykke bomullsbukser – altså joggebukse. Da kommer du til å slite for den vil bli flere kilo tyngre og sjansen for at du mister buksa er overhengende, men det kan jo også bli et pikant tema.

Med disse gode ordene og tipsene fra Per Morten ønsker vi velkommen til Råskinnet 2018 – dette blir moro!

Her kan du lese mer om terrengløpet og melde deg på.

LEGG INN KOMMENTAR

Gul lekebil på stranda.