Vurderer du å starte egen bedrift? Vi gir deg svarene på det viktigste du trenger å vite om oppstart av enkeltpersonforetak (tidligere enkeltmannsforetak) eller aksjeselskap.

Din største tilgang er din erfaring og du er din største ressurs! Selv om du vil starte for deg selv, trenger du ikke være alene i oppstarten. Vi kan hjelpe deg med selskapsetablering, regnskap og spennende oppdrag innen ledelse, prosjektledelse, rådgivning eller IT.

Bli en del av vårt konsulentnettverk!

Mer enn 500.000 Nordmenn drømmer om å starte egen bedrift.

Allerede i 2015 kunne vi lese i Aftenposten at hver tredje arbeidstaker i USA var frilanser.

«Frilansing er den nye normalen – og vi har tall som beviser det». Dette hevdet den amerikanske organisasjonen Freelancers Union, som fungerer som en fagforening for en stadig økende gruppe amerikanske frilansere.

En undersøkelse viste at det var mer enn 53 millioner amerikanske frilansere i 2015, noe som utgjorde 34 prosent av arbeidsstyrken. Forbes Magazine anslo at dette tallet var ventet å øke til 50 prosent innen 2020.

I kronikken «Frilansarbeid er nøkkelen til fremtidens velferd» spådde Heidi Austlid, Adm.dir i IKT-Norge, i 2016 at vi også vil få en økning antall frilansere i Norge.

Nå i 2018 opplever vi at denne spådommen var riktig. Det er en økende trend også i Norge at flere velger å starte egen bedrift.

Økningen i antall nyregistrerte selskap med IT som tjenesteområde har økt med hele 140 % siden 2008. Over 60 % av disse selskapene er konsulenter som opererer på egenhånd*.

Når vi vet at i denne statistikken er ikke frilanserne regnet inn (de blir innrapportert som lønnsmottakere) så kan vi trygt konkludere med at “å være egen sjef” er på full fart også i IT-Norge.

Bakgrunnen for dette at arbeidsmarkedet endrer seg. Det er en enorm teknologiutvikling som påvirker måten vi jobber og lever på. Komplekse og omfattende oppgaver/prosjekter medfører et sterkt økende behov for fleksibel og spesialisert kompetanse. Samtidig vet vi at det er kritisk mangel på IT-kompetanse i Norge.

Behovet for å utnytte ledige ressurser har aldri vært større.

Så – hvordan går du frem om du ønsker å starte egen bedrift? Er det komplisert? Hvor skal du få kunder og oppdrag? Og i jungelen av offentlige skjema, innrapporteringer og frister – hva er fallgruvene du må være obs på?

*Tall hentet fra Proff forvalt

Trykk her for å lese hele artikkelen

LIGNENDE ARTIKLER

LEGG INN KOMMENTAR

Gul lekebil på stranda.Mann holder en iPad foran ansiktet hvor himmelen i bakgrunn synes igjennom.